tisdag 5 februari 2013

Bättre en häst utan sadel än en sadel utan häst

I rubrikens ord ligger mycket sanning, men det ultimata är väl ändå att ha både och! Jag behöver köpa en sadel. Jag tänkte nu att jag skulle rensa i hästskåpen och se vad jag kan sälja för att få ihop lite kulor att lägga på en sadel istället. Man får pussla så gott man kan när man har varit föräldraledig i snart ett år!

Det blir att köpa en hopp/skogssadel först efter som jag mest rider ut. Sen får det bli en mer noggrant utvald dressyrsadel när jag arbetar igen. Jag är väldigt sugen på att prova en Equipe. När man läser ryttares utvärderingar och trådar på nätet om dem så verkar alla älska sin Equipe sadel. Tyvärr finns det ingen återförsäljare av dem här i Värmland så det blir kanske lite trixigt.

Har ni tänkt på vad utbudet av sadlar och modeller har exploderat sen nittiotalet? På 80-talet fanns Stubben och Passier med de bättre sadlarna. Jag kommer ihåg när Butet kom, när Tomas Wilhelmsson på Hammarö lät mig provsitta i en. Jag var ung tonåring. Oj vilken upplevelse. Jag hade hur som helst en Passiersadel som jag älskade. Låg bra på nästan vilken häst som helst. Åtminstone så trodde jag det. Med dagens detaljerade mått så vet jag inte... Sedan dess så har sadel och hästutrustningsmarknaden fullkomligt exploderat, precis som Tomas företag.

Gamla Stubben Siegfried vs Nya Equipe Carbon och Butet.. (Bilder är lånade från Borås Fältrittklubbs hemsidaSadelmagasinetEquipe och Ryttarstugan)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar